Muhtasar ve Prim Hizmet beyannamesinin birlikte verilmesi tekrar süreyle ilgili bir uzama gerçekleşmezse yazıyı yazdığım an itibariyle 01.07.2020 tarihinde yürürlüğe girecektir. Yürürlüğü girmesiyle birlikte Temmuz ayına ait İşçi hizmet bildirimleri artık Muh-SGK ile birlikte verilmeye başlayacaktır.
 

İşletmeler hazır mı?

Bu süreçte İşveren yada İşveren Vekili E-Bildirge kullanıcıları geçmiş aylarda zaten vergi numarası ile SGK işyeri sicil numarası eşleştirmesini yapmışlardı. Peki bu eşleştirme Vergi dairesine yansımış oldu mu?

Son dakikada işverenlerin olası bir süprizle karşılaşmamaları için, işverenin SGK işyeri numaralarını Mükellef İşlemleri modülünden kontrol etmesini öneririm.
 

Kontrolü nasıl yapacağım?

İşverenin SGK İşyeri numalarının Vergi dairesiyle eşleşip eşleşmediğini kontrol etmek için; İnternet Vergi Dairesi,Kullanıcı girişi,Mükellef dosyası,SGK 4/1-a İşyeri Sicil Bilgileri, Sorgula- Burada belirtilen İşyeri Sicil numaraları ilgili vergi numarasında kayıtlı İşverenin SGK İşyeri Sicil numaralarını göstermektedir. Bu alandan Sicil bilgilerinizi kontrol edip, eksiklik varsa da, eksiklik olan sicilin Vergi-SGK İşyeri Sicil no eşleştirmesini tekrar yapmanız ve sonrada Vergi dairesi sisteminde gözüküp gözükmediğini kontrol etmenizi öneririm.

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNE İLİŞKİN DUYURU;

Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri ve Muhtasar Beyannamenin birleştirilmesi ile oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 1 Temmuz 2020 tarihinde (Temmuz/2020 dönemine ait olup, 26 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılacak beyanlar ile) Türkiye genelinde uygulamaya geçecektir. Beyanname verilirken sorun yaşanmaması için vergi kimlik numaranız ile prim ve hizmet bilgilerini bildirebileceğiniz işyeri sicil numaralarınıBaşkanlığımız İnternet Vergi Dairesi‘nde ‘Mükellef İşlemleri‘ modülünde ‘Mükellef Dosyası‘ altında yer alan ‘SGK 4/1-a İşyeri Sicil Bilgileri‘ bölümünden kontrol edebilirsiniz. Eksik veya hatalı olan işyeribilgileri için bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezine başvurmanız gerekmektedir.

Taner ÖZDEMİR