SGK tarafından uygulanan teşvik ve desteklerle ilgili düzenlemelerin çeşitliliği, bunların mevzuatının karışıklığı, programların işlerliğinin sorunlu olması nedeniyle gerek işverenlerimiz gerekse de meslek mensuplarımız oldukça zorlanmaktadırlar. SGK tarafından teşvik, destek ve indirimleri anlaşılır hale getirmek ve işveren ile meslek mensuplarına yol gösterici olmak üzere http://www.destekal.gov.tr/ internet portalı oluşturmuştur.

OLUŞTURULAN İNTERNET SİTESİNİN ÖZELLİKLERİ:
SGK tarafından uygulanan teşvik ve desteklerle ilgili düzenlemelerin çeşitliliği, bunların mevzuatının karışıklığı, programların işlerliğinin sorunlu olması nedeniyle gerek işverenlerimiz gerekse de meslek mensuplarımız oldukça zorlandığından, SGK tarafından http://www.destekal.gov.tr/ isimli internet portalı oluşturulmuştur. Portal, e-sgk ve e-bildirge dışında çalışan SGK sisteminden bağımsız bir uygulamadır. Bu hususta SGK tarafından yapılmış bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Ancak e-bildirge sisteminde ”Size en uygun teşvik ve desteği öğrenmek için tıklayınız” diye bir uyarı mesajı bulunmaktadır.

İnternet sitesine girdiğinizde, verdiğiniz bilgilere göre size en uygun teşvik ve desteği bulmak için;
▪ Teşvikte Potansiyel sorgulama,
▪ Teşvikten kazancın ne kadar olduğu,
▪ Teşvikleri karşılaştırma,

Hususlarında yönlendirici, yol gösterici bilgiler verilmektedir. Ayrıca yürürlükte bulunan her teşvik ve destek uygulamasıyla ilgili başlıklar ve bu başlıklara tıklandığında mevzuatsal açıklamalar bulunmaktadır.
Saygılarımızla…