29 Eylül 2019 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 30903

TEBLİĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 385)’NDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SIRA NO: 394)

MADDE 1 – 17/4/2018 tarihli ve 30394 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 385)’nin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Maliye Bakanlığını” ibaresi “Çevre ve Şehircilik Bakanlığını” şeklinde ve (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) İdare: İllerde çevre ve şehircilik il müdürlüğünü (millî emlak dairesi başkanlığı veya millî emlak müdürlüğü), ilçelerde millî emlak müdürlüğünü yoksa millî emlak şefliğini,”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – (1) Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutlarından kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulanlar satışa konu edilebilir.

(2) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulduktan sonra satışa konu edilebilir.

(3) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutları bağımsız bölümler halinde satışa konu edilir. Üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak satışa konu edilebilir.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “(Defterdarlık)” ibaresi “(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Kat mülkiyeti tesis edilen” ibaresi “Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 – Aynı Tebliğin 9 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Yapılan ihalelerde istekli çıkmadığı, isteklilerin belgeleri veya teklifleri uygun görülmediği takdirde kamu konutu ivedilikle tekrar ihaleye çıkarılır.”

MADDE 6 – Aynı Tebliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) İhale bedelinin öncelikli alım hakkı sahibi tarafından; peşin olarak ödenmesi durumunda ihale bedeline yüzde on indirim uygulanır, taksitle ödenmesi halinde ise indirim uygulanmaksızın;

a) En az yüzde yirmisi peşin, kalanı beş yılda ve altmış taksitle,

b) En az yüzde yirmi beşi peşin, kalanı yedi yılda ve seksen dört taksitle,

c) En az yüzde otuzu peşin, kalanı on yılda ve yüz yirmi taksitle,

ödenebilir. Öncelikli alım hakkı sahibi bu ödeme seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilir. Bu durumda borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranında artırılarak hesaplanır. Bu şekilde yapılacak hesaplamalarda aylık değişim oranları toplamının yıllık yüzde on ikiyi geçmesi halinde geçen kısım hesaba katılmaz.”

MADDE 7 – Aynı Tebliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “ödenek kaydetmeye Maliye Bakanı yetkilidir.” ibaresi “ödenek kaydı, Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda ve Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Kararda yer alan hükümler çerçevesinde yürütülür.” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 8 – Aynı Tebliğin 16 ncı maddesinde yer alan “Maliye Bakanı” ibaresi “Çevre ve Şehircilik Bakanı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10 – Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

17/4/2018

30394