5510 sayılı Kanunun 18'inci maddesine göre düzenlenen mahsuplaşma protokolleri gereği yapılan tanımlama işlemleri Genel Müdürlük bünyesinde değil sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezi tarafından yapılacak, ayrıca geçici iş göremezlik ödeneğine esas iş göremezlik raporlarında yer alan “başhekim onayı” uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.

İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİNİN VERİLMESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER:

Geçici iş göremezlik ödeneklerinin işverenin prim borçlarına mahsubu ile ilgili usul ve esaslar 19/11/2018 tarihli 181 sayılı sirkülerimizde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. SGK, daha önce Kısa Vadeli Sigorta Daire Başkanlığı'nca yapılan mahsuplaşma konusuna ilişkin tanımlama işlemlerini yukarıda belirtilen genelge ile birlikte sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezlerine devretmiştir.

Ayrıca geçici iş göremezlik ödeneklerinin verilmesi konusunda daha hızı hareket etmek, bürokrasiyi azaltmak amacıyla, geçici iş göremezlik ödeneğine esas iş göremezlik raporlarında yer alan “başhekim onayı” uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır. Bu genelge ile birlikte iş görmezlik raporlarında başhekim onayı aranmadan geçici iş göremezlik ödeneği verilebilecektir.

Saygılarımızla...

21/5/2019 tarihli 7654939 sayılı 2019/12 sayılı SGK Genelgesi tam metni...>>>