Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından, 2017 vergilendirme dönemine ilişkin Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Ankara genelinde en fazla vergi beyan eden Gelir ve Kurumlar Vergisi ilk 100 mükellef listeleri açıklandı.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Sayın İlhan KARAYILAN konuyla ilgili olarak;

2017 yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Ankara Geneli İlk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz ve ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına destek olan tüm mükelleflerimize teşekkür etti.

Vergi devlet olarak var olmanın olmazsa olmazlarından olan bütçeleme içinde yer alan bir gelir unsurudur. İş ve sosyal güvenlik, emniyet, sağlık unsurlarını Devlet milletinden topladığı vergiler ile yapmaya çalışırken, hak ve adaleti korumak ve kollamak zorundadır.
Anayasamızın 73.Maddesinde de olduğu üzere, “Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.

Pek nadir görülen gönüllülük esasında, kazandığının vergisini ödemek arzusudur.

Elbette istisnaların maharetlerini ve marifetlerini takdir etmek lütfunda bulunuyorsak, samimiyetleri görmek zorundayız.

Gecesini, gündüzüne katarak, gerektiğinde her şeyi ve her menfaati ayaklar altına alarak vatan ve millet aşkında hareket etmek sureti ile kendi meslektaşlarının da önünde yer almak bir “hesapçıya” en yakışan liderliktir.

Değerli Meslektaşlarım,

Devlet görevinden ayrılarak 2015 yılında açmış olduğu Yeminli Mali Müşavirlik Bürosunda, özellikle 15 Temmuz “şerefsizlerin” darbe girişiminden çıkmış bir devletin, an itibari ile de geçtiği ekonomik buhran döneminde, kendi bencil emellerine yenik düşmeden Ankara geneli Gelir Vergisi Listesinde ilk 100 ‘de yer alan Yeminli Mali Müşavir Sayın Abdullah TOLU, bu anlamda bir ilke de sanıyorum imza atmıştır.

Üstelik, yarım asıra yaklaşan onlarca meslektaşlarının olduğu bu zorlu sektörün, vergi listelerinde yer alması pek de görülmeyen ender bir durumdur.

Çok kısa zamanda bu kadar büyük sözleşmeler imzalayarak, kendi alanının tartışmasız duayenlerinden olan Sayın TOLU, Rahmeti Rahmana kavuşan Değerli Üstad Şükrü KIZILOT Hocaların Hocası’ nın yanında yetişmiş ve gerçekten ondan el almış biridir.

Nezaketi ve duruşu ile bir çok büyük ticari kurumun dikkatini çekerek, vergi terbiyesi ile vergiciliği ticari sektöre esaslı anlatımı, ivedilikle yükselmesinde büyük rol oynamıştır.

Kısa zamanda, büyük bir başarıya imza atarak birçoklarına kazandıkça, vergi kutsallığında herkesin vazifesini hatırlatması ‘efendilere’ özgürce geçirebilecekleri boş vakit sağlayan, kölelik ruhuna” darbedir. *

Tebrik eder, başarılarının artarak devamını dilerim Kardeşim ABDULLAH TOLU.

Selahattin İPEK 
Bağımsız Denetçi 
[email protected] 

Gelir Vergisi ilk 100 mükellef listesi
 

Kurumlar Vergisi ilk 100 mükellef listesi

* Virgilius

* Aylaklığa Övgü - Bertnard Russell