HAK ARAMAK SUÇ MU?

NİSPİ AİDAT KALDIRILDI…..

Danıştay 8. Dairesinin 28.01.2016 tarih 2015/9561 esas sayılı kararı ile nispi aidat kaldırıldı. Duymadınız mı?

Duymadıysanız, 14.05.2015 tarih ve 29355 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan yönetmelik yayımlandı. Okumadınız mı?

Okumadıysanız, Anayasanın 138. maddesinin son paragrafında, ‘Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.’ şeklinde yer alan hükmünü yok mu sayıyorsunuz?

Hadi onu da yok saydınız, Odanızda üyelerin borç hanelerinde Nispi Aidatların temel alındığı yılın 2015 olmasına rağmen, 2015 yılını almaya kalktınız. Yetmedi! Şimdi 7143 Saylı Yasa ile üyelerinize gönderdiğiniz tebligatta hala, 2016-2017 yılına ait nispi aidat borcunu hangi kanun hükmüne göre tahsil etmeye kalkıyorsunuz?

Bazı odalar mahkeme kararının ardından nispi aidat tahsilinden vazgeçerken, “hukuk, artık biçimsel olarak dahi uygulanamaz bir durumdadır mı?” diyorsunuz?

Anayasayı yokmuş gibi kabul ederek, başında bulunduğunuz sivil toplum örgütünü, kanunları dikkate almadan yönetmek, suç değil mi?

“Siz yapılandırmaya başvurun. Ama nispi aidatı ödemeyin” demek tam bir aldatmacadır. Yapılandırmaya başvurmak zaman aşımını bile keserken, böyle bir aldatmacayı üyelere dayatarak yol göstermek, “nispi aidatı kabul ediyorum” demekten öte bir şey değildir.

Hukuku tasfiye mi ettiniz?

Hangi borçlardan yapılandırmaya başvurulacaksa, yanlarındaki seçenekleri işaretlemek sureti ile ve veya tümünü seçme özelliğini kullanarak lehte kazanımlar sağlayan mükellef, Sizin nasıl bir sisteminiz var ki maktu ve nispi aidatı ayıramadığından odalara olan borçlarını, hakkı olduğu halde yapılandıramıyor? Yapılan bu muamele, aldatmak değil mi?

Kabul edelim ki, var olan sisteminizde hata var..!

Neden gözden geçirip üyeye yardımcı olma yolunu seçmiyorsunuz?

Hepimiz biliyoruz ki, adil olmayan bir düzenle birçok üyeyi karşınıza alıyorsunuz.

Hukuka uymadığınızda sizde işlevinizi yitirmiş oluyorsunuz.

Odalarda göreve getirdiğiniz avukatlar, oda üyeleri icraya verilsin diye mi görevlendirildi?

Etkisiz ve yetkisiz gücünüzü geçim sıkıntısı çeken, ayakta kalabilme mücadelesi veren oda üyelerine mi kullanıyorsunuz?

Hakkımızı aramayalım mı?

27.07.2018

Kaynak: www.bdTurkey.com