Real Madrid 750,9 milyon, FC Barcelona 690,4 milyon ve Manchester United 666 milyon Avroluk gelirleriyle bu seneki Futbol Para Ligi’nin en çok kazanan üç takımı oldu. Üç takımın bu sezon kolektif olarak elde ettikleri gelirlerin toplamı (2,1 milyar avro) on yıl önceki gelirlerin toplamının iki katından daha fazla gerçekleşti.

İlk yirmi takımın elde ettiği 8,3 milyar avroluk gelirin büyük kısmını %43’lük payla hala yayın hakları gelirleri oluşturmakta. Ancak bu seneki raporda öne çıkan diğer bir trend ise listenin tepesindeki kulüplerin ticari gelirlerindeki artış. Ticari gelirler bu sezon toplam gelirlerin %40’ını oluştururken, maç günü gelirleri bir önceki seneyle aynı kalarak %17 olarak gerçekleşti.

İngiltere Premier Ligi ilk 10’u domine etmekte

Manchester United’ın genel sıralamada birincilikten üçüncülüğe düştü ancak, Premier Ligi bu sene 6 takımını listeye sokmaya başardı. Böylelikle İngiltere tek bir ülkeden ilk on listesine en çok takım sokmayı başaran ülke konumuna yükseldi.

Beşiktaş ilk kez listede

Şampiyonlar Ligi’ndeki başarıları nedeniyle ilk 30 içerisinde kendilerine yer bulan diğer takımlar ise; 26.’lık ile bugüne kadarki en iyi sonucunu elde eden Beşiktaşve 27. olan Sevilla oldu.

Avrupalı devler transfer pazarından faydalanıyor

Paris Saint-Germain iki sezondur üst üste yaşadığı düşüşe bu sezon dur dedi ve bir sıra yükselerek Para Ligi’nde altıncılığa yerleşti. 2017 yazında Neymar Jr. ve Kylian Mbappé gibi iki yıldız futbolcuyu renklerine bağlayan PSG bu sayede maç günü ve ticari gelirlerinde önemli bir artış sağlamış oldu (541,7milyon avro).

Raporu Görüntülemek İçin Tıklayın...