Şu göğüs kafesimi genişleten UMUDUM var oldukça,
Güzel günlere olan inancım hiç bitmeyecek…
-Can Yücel-


Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu 06 Nisan 2019 günü yapılacak Ön Seçimli 25 Mayıs 2019’ da yapılacak olan Seçimli Genel Kurulu’ na Muharrem KAYA ve Ekibi, Doğan YILMAZ ve Ekibi, Raşit GÜRBÜZ ve Ekibi kendi listeleri ile coşkulu bir hazırlıkla gireceklerdir.


Her bir gruba ayrı ayrı başarılar dilerim. Ve fakat bir grup ip göğüsleyeceğinden, yarışın sonunun hak edenin olmasını özellikle her meslektaşım gibi temenni etmekteyim.

İnanıyorum ki her meslek mensubunun gönlünde bir aslan yatıyordur.


Yeni bir heyecan, yeni bir soluk, yeni bir başlangıç için, demokratik tolerans ortamında ekibi ile başa gelerek liyakatını göstermesini isteriz.  

SAHİPSİZ BİR MESLEĞİN MENSUBU OLMAK KİMSE İSTEMEZ

Tam da bu sebeple, ender ortaya çıkan ve meslek mensuplarına hep yeni ve hep yararlı bir şeyler verme çabasında olan, mesleğe meslektaş adına sahip çıkarak nefesi yettiğince haksızlıklara isyan edenleri kim istemez ki?


Ranta sırtını dönmüş ve hizmet aşkı ile yananları doğru, dürüst ve mert bir anlayış ile mesleki rekabetin kıyasıya mücadelesinde görmek arzulanan hedeflerin en idealidir.

O halde, öteden beri Mali Sistemin bekçiliğine soyunanların ataletinde, artık haksızlık düzeylerine ulaşan uygulamalara isyanın neferleri olarak, umudun sahipleri ve zaferin mimarları olmalıyız şimdi


UMUT HAREKETİ

Yukarıda tarihlerini verdiğim ön seçim ve sonrasında çok değerli Bursalı Muhasebe Meslek İnsanlarının takdirlerini alarak seçimli Oda Genel Kurulu’ n da mücadele edecek aday adaylarını elbette Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerinden daha iyi bileni yok.


Ve fakat değerli başkan aday adayı Muharrem KAYA, çok yoğun bir çalışma temposu ile hazırlıklarını sürdürürken, birlikte çalıştığı ekibi seçerken kılı kırk yararak işlem yaptıklarını ortaya koymuşlardır.

Adına da UMUT HAREKETİ demişler.

Katılımcı anlayış, birlikte üretim ve birikimli bir yönetim için UMUT HAREKETİ olarak söz, yetki ve kararı Bursa’ lı Meslektaşlarından alarak, söz verdiği gibi kararlı ve mahir yerine getirme gayretinde olacaklardır.

Umut Hareketi ilk doğuş rüzgârlarını estirmeye başlamadan evvel bu hareketin mana ve ehemmiyetini biliyordum.


Sevgili Emir ES Kardeşimden bu ayağa kalkmanın ne demek olduğunu ve neleri başarmak istediklerini anlatırken, pek bir heyecan içinde ve yapılan haksızlıklara tahammülsüzlüğünü anlatıp, bir şeylerin ucundan tutmak gerektiğini

vurgulamıştır.

Kaderin yazgısında üç kardeşten sonra hayata bağlanarak, inatçıyım diyecek kadar tuttuğunu koparan, kendine ait küçük bir hikâyesi olan, gönlü mangal Kardeşim, “Hâkim otoritenin yanlışlarına sessiz kalmayız, özgürlüğü güçlü olanın yanında görenlerden değiliz”  inancında bulunduğundan, her mevki ve makama yakıştığını göstermektedir.

Hâsılı, maneviyatı önde, ideası olan bir birey Emir ES. Bu yüzden ufuksuz bir geleceğe yolculuk etmez, ettirmez, en azından yanında barındırmaz.

Bu vesile ile tüm oda üyelerinin demokrasinin temel direği olarak oy kullanmaları kendi geleceklerini tayin etmek diye, algılanmalıdır. Bu yüzden önümüzdeki seçimlerde oylarımızı kullanırken taraftar mahmurluğunda değil, gerçekten meslek insanları ile yönetişimi sağlayabilecekleri, vakur ve basiretli yöneticiler için oy verilmesi doğru bir yaklaşım olur.

Her şey birlikte güzel. 

Selahattin İPEK
Bağımsız Denetçi
[email protected] 

NOT : UMUT HAREKETİ seçim dövizlerinden esinlenme ve alıntılar vardır.