Meclis’te görüşülmeye başlanan kanun teklifinde çok önemli bir madde var. Genel olarak koronavirüsün çalışma hayatına olan etkilerinin azaltılması ve işgücü piyasasının esnekleştirilmesine yönelik düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinde yıl sonuna kadar tam zamanlı çalışan bir kişinin yarı zamanlıya geçmesi halinde vergi istisnasından yararlanması öngörülüyor. Bu düzenleme yıl sonuna kadar daha fazla kişinin iş bulmasını sağlayabilir.
 

12 AYA KADAR UYGULAMA

Düzenleme, hali hazırda tam zamanlı çalışanların, yılsonuna kadar kısmi süreli çalışmaya geçmeleri ve bu kişinin kısmi süreli çalışmaya başlaması nedeniyle çalışmadığı günler için kısmi süreli yeni bir çalışanın işe alınması halinde tam zamanlıdan kısmi süreliye geçen çalışan için gelir vergisi istisnası öngörüyor. Gelir vergisi istisnası tam zamanlıdan kısmi süreliye geçen çalışanın eline geçen net ücretteki azalmanın etkilerini düşürmeyi hedefliyor. Vergi İstisnası tam zamanlıdan kısmi süreliye geçen çalışan için 12 aya kadar uygulanabilecek. Yeni işe alınan kısmi süreli çalışan istihdam edilmeye devam ettiği sürece 12 aylık istisna uygulanacak. İşe yeni alınan kısmi süreli çalışan işten ayrılırsa vergi istisnası da sonlanacak.
 

VERGİ İSTİSNASI AZAMİ 295.3 LİRA OLACAK

Vergi istisnasının miktarı brüt asgari ücretin yüzde 10’unu aşamayacak. Bu yıl için 294.3 TL olarak uygulanacak istisna uygulandığı dönemdeki asgari ücrete göre farklılaşacak. Diğer yandan vergi istisnası tutarı için damga vergisi de alınmayacak. Dolayısıyla tam zamanlıdan kısmi süreli çalışmaya geçen kişinin gelir ve damga vergisi istisnası söz konusu olacak. Kısmi süreli çalışmanın yaygınlaşması işgücü piyasasında daha fazla kişinin istihdama kavuşmasını sağlayacaktır.

Akşam | Okan Güray BÜLBÜL

Kaynak: www.bdTurkey.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)