Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu olarak, yüksek kalitede ve güvenilir bir finansal raporlama ve bağımsız denetim ortamı oluşturma vizyonumuz ve söz konusu alanları düzenleyici ve denetleyici pozisyonumuzla kuruluşumuzdan bu yana ülkemiz finansal ekosistemine katkı sağlamaktayız. Bu kapsamda, finansal raporlama ve bağımsız denetim alanlarını iyileştirip niteliğini yükselterek, piyasa aktörlerinin karar alma süreçlerinde kullanacağı ana bilgilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlamayı kendimize hedef edindik. Bu hedefimiz doğrultusunda, piyasalarımıza duyulan güvenin tesis edilmesine katkıda bulunarak ekonomik büyümeyi destekleme yönünde çok önemli çalışmalara imza attık.

Geldiğimiz noktada, Kurum olarak Finansal Tablo Okuryazarlığı eğitimlerine başlamış bulunmaktayız. Her şirketin finansal tablolarının bir hikâyesi vardır. Finansal tabloları nasıl "okuyacağınızı" biliyorsanız, bu tabloları kullanarak şirketinizin geçmişi ile bugünün biyografisini okuyabilir ve geleceğini tahmin edebilirsiniz. Özellikle, henüz kurumsallaşamamış ve nispeten küçük işletme sahiplerimiz; finansal tabloların nasıl okunacağı konusunda yeterli düzeyde bilgi sahibi değildir. Aslında sanıldığı kadar karmaşık olmayan bu hususu, sınırlı bilgi kazanımı ile çözmek ve şirketin ne durumda olduğunu görebilmek oldukça basittir.

Bilindiği üzere finansal tablolar, bir şirketin finansal durumuna ilişkin en net bakış açısını sunmaktadır. Bir şirketin finansal durumunu anlama yeteneği, yatırımcıların, girişimcilerin ve yöneticilerin geliştirmesi gereken en hayati becerilerden biridir. Bu bilgiyle donanmış kişiler, gereksiz risklerden kaçınırken gelecek vaat eden fırsatları daha iyi belirleyebilmekte ve daha stratejik kararlar verebilmektedir.

Bu doğrultuda, Finansal Tablo Okuryazarlığı eğitimleri ilk etapta çeşitli kamu kurumları ve savunma sanayi kuruluşlarımıza verilecek olup, devam eden süreçte gelen talepler doğrultusunda odalar, borsalar, birlikler ve diğer kanallar aracılığıyla finansal ve reel sektörde faaliyet gösteren tüm şirketlerimize ulaştırılacaktır.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.