•Türmob’un 2019 yılı Genel Kurul Mali Raporda Bilançonun pasifinde (sayfa 46) Özel Fonlar (Sosyal Yardımlaşma Fonu) 43.449.000 TL .dir. Karşılığı aktifte (sayfa 43) bağlı varlıklarda 38.950.000 TL’dir. O tarihten bu yana oluşan nemalarla birlikte yaklaşık 50 milyon TL olduğunu tahmin ediyoruz.

•Bu fon tutarının Kamu bankalarına teminat gösterilerek zor durumda olan meslektaşlarımıza düşük faizli nefes kredisi olarak kullandırılmalıdır.

•Fonda biriken para tüm meslektaşlarımızın alın teridir. Bu nedenle amacına uygun şekilde tüm meslektaşlara doğrudan kaynak olarak sunulmalıdır.

•Fon seçilmişlerin huzur hakkı ya da odaların harcamaları için (borçlandır yönet) veya başka amaçlarla kullanılmamalıdır.

•Türmob Genel Başkanı Sayın Emre KARTALOĞLU’nun 26 Mart 2020 Perşembe günü FoxTv’de yapmış olduğu açıklamada nefes kredilerine dikkat çektiği için kendisine teşekkür ederek bir an önce hayata geçirme önerisini destekliyoruz.

•Kamu bütçesi ve kamu finansmanı hususunda göstermiş olduğu hassasiyetine katılıyoruz. Ancak önceliğinin yönettiği kurumun üyeleri olduğunu hatırlatıyor, aynı duyarlılığı elindeki mevcut kaynaklarla meslektaşlarımıza NEFES ALDIRMASINI TALEP EDİYORUZ….

•Türmob’un seçilmiş yönetim ve denetim kurullarının bu konuda Genel Başkana destek olmasını arzu ediyor, bu fonun başka amaçlarla kullanılmak istenmesi halinde buna karşı duracaklarını umuyoruz. Muhalefet görevi üstlenen Dr.Masum TÜRKER, Rifat T. NALBANTOĞLU, Prof.Dr.Ercan BEYAZITLI ile denetim kurulundan Metin YALÇIN’dan fonun başka amaçla kullanılmak istenilmesi halinde meslek kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.

•Aksi halde fonu amacı dışındaki kullanma eğilimindeki mevcut iktidarın yanı sıra sahip çıkmayan ve yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz ve sonsuz destek sunduğumuz muhalefet görevi üstelenen dostlarımızı da yakından takip ediyor. Görevlerinin gereğini yerine getirmemeleri halinde meslek kamuoyuna teşhir edeceğimizi ilan ediyoruz.

FON BİZİM, UMUT BİZİM, NEFES HEPİMİZİN…..

UMUT HAREKETİ