%40 ve üzeri Engelli durumu olan personeller vergi indiriminden faydalanmak için artık e-devlet portalı üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Gerek süreli gerekse sürekli %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu olan personeller yada personellerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler için vergi indirimin başvurusu e-devlet portalı üzerinden yapılabilmektedir. E- devletten engelli vergi indirimi başvuru işlemleri yazıp bağlantı alanına tıklanıldığı zaman, İşlem başlat, Vergi işlemleri, Engelli vergi indirim dilekçesi alanlarından başvuru işleminizi online hem kendiniz için hem de bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler için yapmanız mümkündür.

Not: Başvuruyu yapabilmek için işyerinin vergi kimlik numarasını bilmeniz gerekiyor.

Burada dikkat edilmesi gereken bir durum var ki o da bu başvuru işlemi yapıldıktan sonra işveren o işçinin o işyerinde çalıştığına dair kaşeli imzalı yazıyı ve işçinin de hem kendi hizmet dökümünü hem de sağlık kurulu raporunu vergi dairesine 15 gün içinde teslim etmesi gerekiyor.

İşçi başvuru işlemini online olarak yapıp 15 gün içinde vergi dairesine yukarıda belirttiğim evrakları vermemesi halinde verilmeyen belgelerden dolayı, başvuru yapılmış olsa bile sürecinin ilerlemeyeceğini bilmesi gerekmektedir.

Taner ÖZDEMİR