20.08.2003 tarihli 25205 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4857 sayılı “Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin; Şirket ve Şubelerden İstenecek Bilgiler” başlıklı 5’nci maddesinde;

Yabancı Sermayeli Şirket ve Şubeler; yıllık bildirimlerini E-TUYS vasıtasıyla elektronik ortamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne;

1. Sermayelerine ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yönetmelikte belirtilen ve Bakanlık tarafından belirlenen bilgileri elektronik ortamdaaşağıda belirttiğimiz linkte yer alan “Doğrudan Yabancı Yatırımlar İçin Faaliyet Bilgi Formu” çerçevesinde yıllık bazda her yıl en geç Mayıs ayının sonuna kadar Bilanço ve Gelir Tablosunda yer alan bilgileri ihtiva edecek şekilde; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne” bildirimlerin yapılması gerekmektedir.

2. Aynı yönetmeliğin “İrtibat Bürolarının İşleyişi Hakkında Hükümler” başlıklı 8/ç maddesinde;

- İrtibat büroları, geçmiş yıla ait faaliyetleri ile ilgili olarak, en geç Mayıs ayının sonuna kadar, büronun geçmiş yıl faaliyetlerini kapsayan, yönetmelikte belirtilen ve Bakanlık tarafından belirtilen bilgileri elektronik ortamda aşağıda belirttiğimiz linkte yer alan ve talep edilen belgeler ile beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne bildirim yapmaları gerekmektedir.

3. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapılacak bahse konu bildirim ile ilgili olarak kullanıcı broşürüne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

“ETUYS kullanıcı kılavuzuna nasıl ulaşabilirim? “Yatırımcı Bilgileri Kılavuzu” ve “ETUYS Kullanım Kılavuzu’na https://tuys.sanayi.gov.tr/page.html?sayfaId=b1bdc0d4-403d-4a8c-a367-94d54c75cc61&lang=tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca kılavuzların linkleri ETUYS ekranının sağ üst köşesinde de yer almaktadır. Kimler ETUYS’ta işlem yapmak için yetkilendirilebilir. ETUYS’ta yetkilendirilecek kişinin yatırımcının yöneticisi, çalışanı, ortağı olabilir.”

_____________________

https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/

Hürses | Berker BOSTANCI