28 Ekim 2021 PERŞEMBE                   Resmî Gazete                              Sayı : 31642

CUMHURBAŞKANI KARARI

Karar Sayısı: 4641

Ekli “Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 6493 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

27 Ekim 2021

Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

TÜRKİYE ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI BİRLİĞİ
STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 27/6/2020 tarihli ve 2678 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Statüsünün 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(7) Genel Kurul toplantıları fiziki ortamda yapılabileceği gibi tamamen elektronik ortamda veya bazı üyelerin fıziken mevcut bulundukları bir toplantıya bir kısım üyelerin elektronik ortamda katılması yoluyla da yapılabilir. Birlik, üyelerin genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılmalarına, görüş açıklamalarına, öneride bulunmalarına ve oy kullanmalarına imkân tanıyacak sistemi kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet alabilir. Birlik Yönetim Kurulu tarafından Genel Kurul üyelerinin iradelerinin toplantılara sağlıklı bir şekilde yansıması ve toplantılara ilişkin sistem ve ağ güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirler alınır. Genel Kurulun bu hükümlere uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar Birlikçe belirlenir."

MADDE 2- Aynı Statünün 17 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Yönetim Kurulu toplantıları fiziki ortamda yapılabileceği gibi tamamen elektronik ortamda veya bazı üyelerin fıziken mevcut bulundukları bir toplantıya bir kısım üyelerin elektronik ortamda katılması yoluyla da yapılabilir. Birlik, hak sahiplerinin bu toplantılara elektronik ortamda katılmalarına ve oy vermelerine imkân tanıyacak sistemi kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yönetim Kurulu toplantısının elektronik ortamda veya karma yapılması halinde toplantı ve karar nisaplarına ilişkin hükümler aynen uygulanır"

MADDE 3- Aynı Statünün 19 uncu maddesinin ikinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Elektronik ortamda yapılan Yönetim Kurulu toplantılarında fiziki defter tutulması durumunda bu toplantılarda alman kararlar genel sekreterlik tarafından deftere geçirilir ve toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalanır. Yönetim Kurulu karar defterinin elektronik ortamda tutulması durumunda, elektronik ortamda yapılan toplantılarda alman kararlar, katılan Yönetim Kurulu üyeleri tarafından güvenli elektronik imzayla imzalanır.”

MADDE 4- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.