İşçilerin devamsızlık yapmaları halinde, işverenin işçinin devamsızlığı nedeniyle çıkış hakkı 4857 sayılı İş Kanununun 25 II-G maddesinde açıkca belirtilmiştir. Bu maddeye göre;

İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi maddesi gereğince devamsızlık yapan işçiye gelmediği günlerle ilgili haklı bir gerekçesi olup olmadığı fesih usulü gereği yapılmalı ve bu bildirimden sonra işçinin iş akdi feshi gerçekleşmelidir.
 

Çıkış kodu ne olmalıdır!

Çıkış kodunun ne olması gerektiğini belirtmeden önce devamsızlık feshinde kullanılan çıkış kodunun yasal dayanağının kronolojisine bakalım.

Devamsızlık sebebiyle yapılacak İş akdi fesihlerinde SGK çıkış kodu 29-İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih maddesi kullanılmaktaydı. Daha sonra 19.06.2020 tarih ve 2013/11 sayılı Genelge ile devamsızlık fesihlerinde çıkış kodunun 26 olarak bildirileceği 2013/11 sayılı genelgenin A-14 maddesinde tekrar düzenlendi. Bu tarihten sonra devamsızlık fesihlerinde işverenler 26 koduyla bildirimlerde bulunmaya başladılar.
 

Fesih kodu tekrar değişti!

26- Kodu genelgede de belirtildiği üzere devamsızlık çıkışlarında kullanılırken birden 07.10.2020 tarihli 2020/41 genelge ile tekrar 26- Devamsızlık nedeniyle fesih kodu 26-Disiplin Kurulu kararı ile fesih olarak değiştirildi.

Yani devamsızlık fesihlerinde yine 29 kodu kullanılmaya devam edecek. Çünkü 09.10.2020 tarihi itibariyle işten çıkış kodlarında çıkış bildirgesi alanında devamsızlık feshi için başkaca farklı bir düzenleme yoktur.
 

Devamsızlık fesih kodu neden devamlı değişiyor!

19.06.2020 tarihli 2013/11 sayılı genelgede devamsızlık çıkış kodu değiştiği zaman İşkur yetkilileri 26 koduyla yapılan fesihler halen fesih yasağı kapsamındadır diye 26 koduyla yapılan fesihlerde işverenin işçileri için faydalandığı Kısa çalışma ödeneklerinin iptali için konuyla ilgili müfettiş incelemesine tabi olunacağını belirtmişlerdir. Hal böyle olunca ortada değişen bir genelge var. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali!

19.06.2020 tarihli genelge ile yürürlükte olan 26- Devamsızlık fesih kodunu genelgede belirtildiği için uygulayan işverenler bu değişiklikten tek muzdarip olan kesim oldu. Bu sefer İnternet portallarında aksi bir genelge olmamasına rağmen devamsızlık yapan işçilerinizi sakın 26 kodundan çıkarmayın, bakın genelge var ama bu genelge yanlış 29 kodundan bildirmeye devam edin diyen çok sayıda meslek mensubuna ama genelge var! 26 yap diyor! 26 yap dediği halde neden 29 yapayım dedikleri zaman, genelge var ama genelge yanlış sen sakın bunu uygulama!

Peki çıkan bir kanun, çıkan bir genelgede bu ikilimler düşünülmüyor mu? Demek ki düşünülmüyor! Peki işverenler bu gibi durumlarda kanuna, genelgeye güvenmeyecekse bu genelgelerin nasıl bir geçerliliği olacak!
 

Kısa çalışma ödenekleri iptal olacak mı?

Arkadaşlar; Genelge çıktığı tarihten sonraki uygulamaları kapsar. Eğer ki yaptığınız çıkışlarda Kısa çalışma ödeneklerinizin iptali gibi bir durum olursa içiniz rahat olsun. Siz genelgeye göre süreci ilerlettiniz. İzah yapılması gereken noktada yaptığınızın fesihe ilişkin devamsızlık feshi olduğunu gösteren kayıtlarınız varsa bunları ibraz etmeniz halinde herhangi bir olumsuz süreç yaşanmayacaktır.

Taner ÖZDEMİR