İşten çıkışı olan işçilerin, çıkış bildirgeleri SGK sistemi üzerinden verilmektedir. Çıkış bildirgeleri verilirken 10 günlük yasal bildirim süresi bulunmaktadır. Örneğin; 15.01.2021 tarihinde işten çıkışı yapılacak işçinin çıkış bildirgesinin son verilme süresi 25.01.2021 tarihi gece yarısına kadardır. Bu süre zarfında çıkış bildirgesi verilmeyip, 26.01.2021 tarihinde 15.01.2021 tarihli işçinin çıkışının yapılacak olması halinde ise Asgari ücretin 1/10 u tutarında İdari para cezası sistem tarafından kesilecektir.

Örneğimizde işçinin çıkışını 20.01.2021 tarihinde yaptığımızı düşünelim. Lakin daha sonra yani çıkış bildirgesinin yasal verilme süresi olan 10 günlük süre içerisinde işçinin son bordrosuna fazla mesaisi olduğu söylendi. Bu aşamada işçinin bordrosunu tekrar revize ettikten sonra, yapmış olduğumuz çıkış bildirgesini iptal edip, tekrar verme imkanımız olacaktır ki, bu durumdan dolayı İdari para cezası uygulanmayacaktır.

Çıkış bildirgesini verdikten sonra 10 günlük süre geçtikten sonra yapacağımız düzeltme durumunda çıkış bildirgesini iptal edip tekrar vermemiz gerektiği noktada 10 günlük bildirim süresi geçeceği için İPC uygulanacaktır.
 

10 günlük süre geçtikten sonra Çıkış Kodu değişikliği nasıl yapılacaktır?

10 günlük yasal bildirim süresi geçtikten sonra işçinin çıkış kodunun geçmişte yanlış verilmesinden sebep işçinin bu çıkış kodunun değiştirilmesini talep etmesi halinde ise bu işlemin mümkün olup olmayacağını değerlendireceğiz.

2013/11 Sayılı SGK Genelgesi ile bu durum netleştirilmiştir. Bu Genelgenin ;
 

İşten ayrılış bildirgesi düzeltme/silme işlemleri

(Değişik, 3/7/2015 tarihli ve 2015/19 sayılı Genelge)Sigortalıların işten ayrılış nedenine yönelik talepleri işverenle birlikte müracaat etmişse değiştirilecek, bunun dışında sigortalı taleplerinde işten ayrılış nedeni ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. İşverenlerin işten ayrılış nedenine yönelik talepleri buna ilişkin belgelerle müracaat edilmesi halinde değiştirilecektir.

Maddeden görüleceği üzere işçinin çıkış nedeniyle ilgili bir değişiklik talebini Sosyal Güvenlik Kurumuna kendisinin yapması halinde bu değişikliğin yapılmayacağı, İşverenle birlikte işçinin birlikte müracaat etmesi halinde değişiklik işleminin gerçekleşebileceği belirtilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu işçi ve işveren birlikte müracaat etmesi halinde değişiklik işlemini yapmamaları halinde genelgenin maddesini açıklayan bir dilekçe ile başvuruda bulunmak daha doğru olacaktır.

Bu işlemde herhangi bir başvuru süresi belirtilmediği için yanlış bildirilen çıkış kodlarında belirttiğim şekilde işlem yapılabilecektir.