SGK İşe giriş bildirgesi menüsüne yeni bir düzenleme geldi!

Bu düzenleme ile artık işçilik özlük dosyalarında aslında bulunması gereken Diploma belgeleri zorunlu hale gelmiş oldu. Zira işçinin mezuniyet durumunu gösterir belge olmadan işçinin işe girişi yapılırken mezuniyet durumunun boş geçilmesi halinde İşe giriş bildirgesini işverenler onaylayamayacaktır.

25.11.2021 tarihinden önce bir işçinin işe giriş bildirgesi mezuniyet durumu olmadan verilebilirken, bu tarihten sonra mezuniyet durumu yazılmadan işçinin işe giriş bildirgesi onaylanamayacaktır.

25.11.2021 tarihinden önce verilmiş ve Mezuniyet durumu yazılmamış bildirgelerde ise şu anda geriye dönük bir güncelleme durumu yoktur.

Tabi yazılım firmaları işverenlerin kullanmış olduğu paket programlarda hızlı bir güncelleme yapmaları gerekecektir. Zira çoğu işveren toplu işe girişlerde kullandıkları paket programlar üzerinden sisteme yükleme yapmaktadırlar. İşçilerin paket programlardaki sicil kartlarına eğitim durumları yazılmalı ve toplu işe girişler yada sistemden tekli verilen işe giriş bildirgelerine mezuniyet durumunun da otomatik aktarılması gerekecektir.

Taner ÖZDEMİR