E-FATURA UYGULAMASINA GEÇMESİ GEREKMEKLE BİRLİKTE
HENÜZ MALİ MÜHÜRLERİNİ TEMİN EDEMEYEN MÜKELLEFLER HAKKINDA

DUYURU

Bilindiği üzere, 19/10/2019 tarihli ve 30923 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bazı mükellef gruplarına e-Fatura Uygulamasına geçme zorunluluğu getirilmiştir.

Bu kapsamda, 01/01/2021 tarihi itibariyle e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunan mükelleflerimizin,           31/12/2020          tarihine           (bu          tarih          dahil)          kadar

https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresinden, e-İmza ya da mali mühürlerini kullanmak suretiyle başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Bununla birlikte, Başkanlığımıza iletilen hususlardan, 01/01/2021 tarihi itibariyle e-Fatura Uygulamasına dâhil olması gereken mükelleflerimizin bir kısmının mali mühür başvurularını yapmış olmakla birlikte henüz mali mühürlerini temin edemedikleri anlaşılmaktadır.

Söz konusu mükelleflerimizden, mali mühürlerini henüz temin edemeyenler ile diğer nedenlerle yukarıda açıklanan elektronik başvuru işlemlerini tamamlayamayanlar, başvurularını mali mühür veya elektronik imza kullanmadan İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) uygulamasında yer alan “İşlem Başlat/e-Defter ve e-Belge İşlemleri/e-Belge Başvuruları/Elektronik Fatura Uygulaması” bölümünden, İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifresi kullanılarak gerçekleştirebileceklerdir. İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifresi bulunmayan mükelleflerimiz, ivd.gib.gov.tr adresinden gerekli kaydı oluşturarak kullanıcı kodu ve şifrelerini alabileceklerdir.

Duyurulur.