20 Nisan 2021 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 31460

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığından:

VAKIFLARA VERGİ MUAFİYETİ TANINMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

(SERİ NO: 1)'DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 4)

MADDE 1 – 3/4/2007 tarihli ve 26482 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)'in “Kapsam” başlıklı bölümünün birinci paragrafında yer alan “Maliye Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca” ibaresi “Cumhurbaşkanınca” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin “1.5. Gelirin harcanma şekli” başlıklı bölümün ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“2547 sayılı Kanunun 56 ncı maddesi kapsamındaki vakıfların ise münhasıran devlet üniversitelerinin faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve desteklenmesi amacıyla kurulması, yıllık brüt gelirlerinin en az dörtte üçünün bu amaca yönelik harcanması gerekmektedir. Bu kapsamda, söz konusu üniversitelerin fiziki, teknik ve sosyokültürel imkânlarının geliştirilmesine yönelik yapılacak harcamalar, üniversitede görevli eğitim görevlileri ile üniversite öğrencilerine yapılacak harcamalar üniversite faaliyetinin devam ettirilmesi ve desteklenmesine uygun harcama kabul edilecektir. Bu kapsamın dışında yapılacak harcamalar ise amaca uygun harcama kabul edilmeyecektir.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğin “1. Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınmasının Şartları”, “2. Vergi muafiyetinden yararlanmada usul”, “3. Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfların Yükümlülükleri” ve “4. Vergi muafiyetinin kaldırılması” başlıklı bölümlerinde yer alan “Maliye” ibareleri “Hazine ve Maliye” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğde yer alan  “Bakanlar Kurulunca” ibareleri “Cumhurbaşkanınca” olarak, “Bakanlar Kurulundan” ibareleri “Cumhurbaşkanından” olarak, “Başbakanlığa” ibaresi “Cumhurbaşkanlığına” olarak, “YTL” ibareleri “TL” olarak, “Yeni Türk Lirası” ibareleri “Türk Lirası” olarak değiştirilmiş ve “Bakanlar Kurulu Kararı ile” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

3/4/2007

26482

Tebliğde Değişiklik Yapan Tebliğlerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1-

15/8/2012

28385

2-

23/3/2013

28596