Modaya uyarak ucu açık soru yerine, "boşluğa ne gelmeli" diye bir yazı yazalım dedik...BUYURUN...

Zımni olarak, aklı sıra Serbest Muhasebeci Mali Müşavir(SMMM) meslek insanlarını itibarsızlaştırarak, kendilerini ahlak abidesi olarak gören bir Yeminli Mali Müşavir Odası başkanı var.

"Yeminli mali müşavirlik, özel uzmanlığın yanında yüksek ahlak ve tecrübe sahibi olmayı da gerektirmektedir. Bilindiği gibi yeminli mali müşavir olabilmek için 10 yıl serbest muhasebeci mali müşavirlik yapmış olmak ve zorlu bir sınavı başarmak gerekmektedir. Kanun Tasarısında rapor düzenleyecek mali müşavirlerin niteliklerini belirleme konusunda Maliye Bakanlığına bazı yetkiler tanınmış olmakla birlikte, Kanunda açıkça yer almayan niteliklerin belirlenmesinin idarenin inisiyatifine bırakılması ilerde hukuksal tartışmalara ve anlaşmazlıklara neden olacaktır." Diye bir mesaj yayınlamış.

Başkanın bu üslubunu, çok şiddetle ve esefle kınıyorum. Yeminli Mali Müşavir ‘lerin(YMM) başına  geçmiş başkan olmuş, lakin..................... GERİSİNİ DE SİZ DOLDURUN...

Bu ifadeleri esefle kınadığımı tekraren beyan ve ifade ederken, acil olarak "YÜKSEK AHLAK VE YETERLİ TECRÜBEYE SAHİP OLAN SMMM" camiasından, kayıtsız şartsız, lafları eğip bükmeden ve dahi daha fazla küçülmeden aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadelerinden dolayı özür dilemesini, bu şerefli mesleğin bir neferi olarak beklediğimi bildiririm.

Tabi olarak burada, kendini bilen, vakur ve basiretli tüm Yeminli Mali Müşavir meslek insanlarını, yukarıda "başkan" forsu ile yazan şahıstan ari tutuyorum. Biline...

Ve alıntılar yaparak, sorgulamaya devam etmek istiyorum...

"Kamu görevlisi niteliklerine ve ehliyetine sahip olmayan kişilere verilecek yetkiler, ilerde telafisi güç ve imkansız zararların doğmasına neden olacaktır" diyor mesaj yazısında bu başkan...!

Bu sözüyle de SMMM 'leri boş adamlar kamu görevini icra etmiyorlar, ehliyetsiz kişiler olarak mı görüyor?

Yahu Allah aşkına kendini ne sanıyorsun? Bu üslupla yazana, bilge dendiği nerede görülmüş..!"

"Onca hayali ihracat raporlarını SMMM 'ler mi yazdı? YMM 'ler mi?"

"Esas itibarıyla, mükelleflerin vergi iade alacağının Devlet tarafından ücretsiz olarak, makul bir sürede yerine getirilmesi gerekmektedir. "

Şimdiye kadar, nemalandığın bu işin, ücretsiz olması ve aslında devlet tarafından yapılması gerektiği aklına şimdi mi geldi?

Çomara bile, “ it “(özür dilerim okurlardan) diyemediğimiz bir çağda, hayırdır(!) Şirinlik hapı mı aldın?.

PES...

Üslubunuzla yazmak gerekirse, BU BİR AHLAKSIZ TEKLİF DEĞİL Mİ?

Bir şekilde PANDORA ‘NIN KUTUSU AÇILDI... SİZ DAHA ÖNCE O KUTUDAN ÇIKARKEN, İÇERDE KALAN UMUDUN NASİBİ BU GÜNDE İMİŞ..! MUHTEREM...

GEÇTİ BOR 'UN PAZARI...

Saygılarımla...02.03.2018


Selahattin İPEK 
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
ağımsız Denetçi 
[email protected]
 

Son dakika bilgisi olarak giriyorum;
“Çok pişmanmış, Yanlış anlaşılmış” bu muhterem. Toplantıda söylemiş. Kapalı kapılar ardından değil, camiayı ayağa kaldırdığı o mesaj köşesinden ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLERİZ.