24.07.2025 tarih ve 32965 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan 20.07.2025 tarih ve 7555 sayılı Kanun ile İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasında düzenleme yapılmıştır.
Kurumlar Vergisi Kanununun teşvik belgeli yatırımlarda indirimli kurumlar vergisi uygulamasını düzenleyen 32/A maddesinde yapılan düzenleme ile;
-İndirimli kurumlar vergisi uygulamasının indirim hakkının kullanılabileceği ilk hesap döneminden itibaren en fazla on hesap dönemi boyunca uygulanacağına ilişkin sınırlama getirilmiş ve kurumlar vergisi indirim oranı %60 olarak belirlenmiştir.
-Kazanç bulunmasına rağmen yararlanılmayan yatırıma katkı tutarları müteakip dönemlerdedikkate alınmayacaktır.
-Mükelleflerin yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırımları dolayısıyla yatırım dönemi veişletme dönemi ayrımı yapılmaksızın indirim hakkının kullanılabileceği ilk hesap dönemi dahil dördüncü hesap döneminin sonuna kadar diğer faaliyetlerden elde ettikleri kazançlarına indirimli kurumlar vergisi uygulanması sağlanmıştır.
Düzenleme, 16.06.2025 tarihinden önce başvurusu yapılmış ve reddedilmemiş olanlar hariç, yayımı tarihinden itibaren alınan yatırım teşvik belgelerine uygulanmak üzere 24.07.2025 tarihinde yürürlüğe girmektedir.
Bilgilerinize sunarız.
Ş.A. Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.





